Kolmonen starttaa lauantaina – avausottelussa FC Villikettujen vieraaksi

24.4.2015 14:07

Joensuun Palloseuran kausi Itä- ja Keski-Suomen Kolmosessa käynnistyy lauantaina Jyväskylässä JJK:n kakkosjoukkue FC Villikettujen isännöidessä joensuulaisia. Talven aikana rivejään vahvistanut JoPS on valmiina sarjan alkuun ja joukkue lähtee sarja-avaukseen luottavaisin mielin.

JoPS on kaudella 2015 sekoitus kokemusta ja nuoruuden intoa. Joukkueen keski-ikä on noin 23 vuoden paikkeilla ja kokemusta ryhmään tuovat eritoten vuosikausia korkeammilla sarjatasoilla pelanneet Hans Ekroos, Jaakko Reponen ja Jarno Ruisniemi. Pitkän linjan JoPS-pelurit, kapteenistoon kuuluvat Tuomas Kortelainen ja Eemeli Reinikainen sekä Jussi Reijonen aloittavat puolestaan jo viidennen perättäisen kautensa JoPSin paidassa. Ylemmiltä sarjatasoilta kokemusta on näiden herrojen lisäksi myös Erno Pennasella ja Timo Voutilaisella, jotka pelasivat vuosia sitten otteluita JIPPO:n paidassa Ykkösessä.

Täysin uusia kasvoja JoPSin riveistä löytyy tällä kaudella kaikkiaan seitsemän kappaletta. Joukkueen nuorisokaartista useat pelasivat jo edelliskaudella otteluita Kolmosessa edustaen samalla JIPPO:n A-junioreita, jonka kanssa JoPS teki kauden mittaan yhteistyötä. Vielä viime kaudella A-junioreissa pelanneita nuorukaisia JoPSin 27 sopimuspelaajan listasta löytyy kaikkiaan kahdeksan pelaajan verran.

Päävalmentaja Juha Maarasen mukaan into sarja-avauksen alla on kova. Viime lauantaina pelatussa Regions Cupin kamppailussa Siilinjärven Palloseuraa vastaan peli-ilo oli vielä kadoksissa, mutta Maaranen uskoo, että turhat jännitykset on onnistuttu karistamaan pois.

- Kaikki on valmista ja asiat ovat kunnossa tässä vaiheessa. Joukkue odottaa sarjan alkamista suurella innolla, Maaranen toteaa.

Viime kaudella Kolmosessa kuudenneksi sijoittunut FC Villiketut on tunnetusti nuorekas ryhmä ja JJK:n kakkosjoukkueena toimivan joukkueen toiminta-ajatuksena onkin taata lisää peliaikaa seuran A- ja B-junioreille. Vaikka joukkue ei ole Villikettujen nimellä harjoitusotteluita pelannutkaan, on joukkueen pelituntuma taatusti kunnossa, sillä seuran juniorit ovat pelanneet talven aikana SM-karsintasarjan otteluita.

Lauantaina pelattavan Kolmosen sarja-avauksen suhteen FC Villikettujen koostumus on kysymysmerkki, sillä sekä A-juniorit että B-juniorit pelaavat omat ottelunsa niin ikään lauantaina. Juokseeko JoPSin vastustajaksi Ykkösessä pelaavan ja kautensa viikkoa myöhemmin aloittavan JJK:n pelaajia, jää nähtäväksi.

JoPS lähtee lauantain otteluun täydellä 18 pelaajan miehityksellä. Edellisottelussa SiPSiä vastaan pelanneista poissa ovat Jussi Reijonen, Miika Nevalainen sekä Tuomas Kortelainen, joiden tilalle kokoonpanoon tulevat armeijan harmaista lomille pääsevät Antti Korhonen sekä Erkka Partanen ja edellisottelun miehistöstä puuttunut Joni Osmoviita.

Ottelu pelataan Jyväskylässä Viitaniemen tekonurmella klo 16.30 alkaen.

Seuraava edustusjoukkueen ottelu


Vuoden 2023 sarja on päättynyt.

Sarjataulukko


Miesten Vitonen - Itä 2023 - A3

Joukkue

O

V

T

H

Maalit

P

OuPa14101371-1731
Keltik Ak.1492359-2329
Hurtat1473455-3524
JoPS1473437-2824
LehPa/31471643-3122
Riverball1453626-4218
JuPS1432922-6611
Keltik/214011310-811