JoPS haastaa sarjakärjen Keskuskentän nurmella

22.5.2015 16:15

JoPS palaa useamman vuoden tauon jälkeen Keskuskentälle, jossa se testaa sarjaa puhtaa pelillä johtavan ja sarjan kiistattoman voittajasuosikin SC KuFu-98:n taidot. Viime viikonloppuna avausvoittonsa napanneen JoPSin tehtävä ei tule olemaan helppo, sillä KuPSin farmijoukkueena toimiva kuopiolaispoppoo on voittanut kaikki neljä otteluaan murskaavalla maalierolla 19-2.

Viime kaudella Kakkosessa palloillut SC KuFu-98 tippui pykälää alemmaksi kesän päätteeksi, mutta olisi ainakin tämänhetkisen tasonsa ja koko kuopiolaisen jalkapalloilun puolesta ansainnut paikkansa Kakkosessa ylemmillä sarjatasoilla tapahtuneiden luopumisten ja seuratoimintojen alasajojen seurauksena. Tähän mennessä mikään joukkue ei ole kyennyt kuopiolaisia horjuttamaan – viimeksi JIlves otti KuFulta kyytiä lukemin 8-0.

- Keskuskentän nurmi ja vastustajana sarjan ainoa suosikki, eihän tämä tästä enää paremmaksi mene. Tämä on taas niitä pelejä, joihin pelaajien täytyy syttyä ihan itsestään, päävalmentaja Juha Maaranen toteaa.

SC KuFu-98 tekee tiivistä yhteistyötä Kuopion Palloseuran liigajoukkueen sekä ikäluokan SM-sarjaa pelaavan A-juniorijoukkueen kanssa. KuFun kokoonpanossa onkin edelliskamppailuissa ollut roppakaupalla farmipelaajia. Lauantain ottelun aikana KuPSin A-nuoret pelaavat tärkeän kamppailun TPS:aa vastaan, mikä tietenkin voi hiljentää pelaajavirtaa ainakin juniorijoukkueen suunnasta.

Tulivoimaa joukkueesta kuitenkin löytyy, sillä peräti kolme KuFu-pelaajaa  - Urho Nissilä, Juuso Pöyhönen ja Joel Vartiainen - on yltänyt sarjan alkuvaiheilla jo neljään tehtyyn maaliin

JoPS lähtee kamppailuun nöyrällä taisteluasenteella tiedostaen, että koko joukkueen puolustamisen on oltava huippuluokkaa, mikäli se haluaa ottaa pisteitä taitavalta kuopiolaisvieraaltaan. Edellisviikonlopun voitto antoi joukkueelle uskoa tekemiseen ja siirtyminen tekonurmelta luonnonnurmelle antaa ymmärrettävästi ylimääräisen piristysruiskeen joukkueelle. Siitäkin huolimatta, että kenttävuorojen suhteen Keskuskentälle siirtyminen on tuottanut hankaluuksia.

- Yu-Kataja sai vuoroista parhaat päältä, jalkapallokäyttöön jäi vain jämävuorot.  Puuhastelu toimistolla jatkuu, mutta kenttämiehille sen sijaan plussaa. Keskuskenttä on täyttä samettia tällä hetkellä, Maaranen tokaisee.

Lauantain ottelusta ovat poissa ainakin edelliskamppailussa polveaan loukannut Tuomas Kortelainen, jo pidempään jalkaansa potenut Jaakko Reponen sekä edellisottelussa hyvin vaihdosta kehiin tullut Henri Pupaza, joka loukkasi jalkaansa alkuviikon harjoituksissa. Mikko Alamäki pelaa lauantaina näillä näkymin viimeisen kamppailunsa JoPSin punaisissa ennen paluutaan takaisin Kultsun paitaan.

JoPSin kakkosjoukkue pelaa oman ottelunsa lauantaina ja edustusjoukkueen pelaajista mukana ovat Petteri Säntti, Sami Partanen, Pyry Savonlahti ja Jesse Simanainen.

Lauantain ottelu pelataan siis Keskuskentän nurmella, jossa JoPS on pelannut edelliskerran kotijoukkueena vuoden 2009 voitokkaassa 80-vuotisjuhlaottelussa Zulimaneja vastaan. Ottelu käynnistyy klo 14.00 ja ottelutapahtumassa palvelee totuttuun tapaan JoPSin kioski.

Seuraava edustusjoukkueen ottelu


Vuoden 2023 sarja on päättynyt.

Sarjataulukko


Miesten Vitonen - Itä 2023 - A3

Joukkue

O

V

T

H

Maalit

P

OuPa14101371-1731
Keltik Ak.1492359-2329
Hurtat1473455-3524
JoPS1473437-2824
LehPa/31471643-3122
Riverball1453626-4218
JuPS1432922-6611
Keltik/214011310-811