Vaisu paikalliskamppailu jäi maalittomaksi

15.6.2015 21:53

Varsin mukavasti yleisöä kerännyt Kolmosen paikalliskamppailu JoPSin ja SC Riverballin välillä maanantai-iltana pelattiin tasatahtiin. Joukkueet nyhjasivät 90 minuuttia maaleitta ja pisteet tasattiin maalittomalla tasatuloksella 0-0. Ottelu jäi tasoltaan melko vaatimattomaksi ja tasatulos oli varmasti kenttätapahtumiin nähden täysin ottelun kulkua kuvaava.

Paikallisottelun tunnetasokin jäi tällä kertaa alhaiseksi, sillä esimerkiksi ottelun ainoa varoitus nähtiin vasta lisäajalla käsivirheen seurauksena. Sikälikin ympäripyöreä 0-0 lopputulos oli oikeutettu, koska laatua puuttui molempien joukkueiden suorituksista.

Ensimmäinen puoliaika eteni JoPSin selkeässä pallonhallinnassa "Riverin" keskityttyä tiiviiseen puolustuspeliin. Maalipaikkoja avautui muun muassa Erkka Partaselle, joka sai erikoistilanteen jälkihässäkässä pallon hiemaan huonoon asentoon, eikä onnistunut siirtämään palloa verkkoon. Lisäksi Miika Nevalainen karkasi oikealta puolelta puolittain läpi, mutta laukaus karkasi yläilmoihin.

Toisella puoliajalla SC Riverball pääsi peliin paremmin mukaan ja onnistui luomaan muutaman vaarallisen maalintekopaikan. Parhaille paikoille pääsi toppari Eero Naakka, joka puski pallon Ossi Savolaisen antamasta kulmapotkusta hieman maalikehikon ohi. Hetkeä myöhemmin Naakka oli päättämässä vaarallista vastahyökkäystä, mutta tälläkin kertaa pallo lipui vain niukasti ohi Paavo Jarvan vartioiman JoPS-maalin.

JoPSin parhaasta tekopaikasta vastasi toisella puoliajalla kentälle tullut Timo Voutilainen, joka päätti laitanousunsa niukasti takatolpan ohi kiertäneeseen laukaukseen. JoPS sai kyllä runsaasti erikoistilanteita, mutta tällä kertaa terävyys rangaistusalueella ei riittänyt erikoistilanteiden hyödyntämiseen.

- Tarkkaa peliä, jossa virheitä vältettiin viimeiseen asti. Meidän poissaolot vaikuttivat varmasti pelinrakenteluun, koska peliä ei saatu vietyä juurikaan eteenpäin. Toki vastustaja puolusti keskialueen hyvin, siitä pisteet heille, päävalmentaja Juha Maaranen totesi ottelun jälkeen.

JoPSin riveistä puuttui tänään useita avauskokoonpanossa esiintyneitä pelaajia. Muun muassa vakiotopparipari Hans Ekroos - Erno Pennanen oli pelistä poissa, mutta heitä paikanneet Antti Korhonen ja Iiro Pitkänen esiintyivät jämäkästi ja ansaitsevat suorituksestaan puhtaat paperit.

- Piste on piste ja se on taas yksi enemmän, mitä oli ennen peliä. Ja enemmän meitä tämä tasuri varmasti harmittaa kuin Riveriä - aina ei näin ole ollut. Jatketaan hommia juhannuksen jälkeen. Hyvä että hommia riittää.

Tasatulos ei muuttanut voimasuhteita joukkueiden välillä. Molemmat joensuulaisjoukkueet ovat edelleen sarjan hännillä - JoPS viimeistä edellisenä pisteen SC Riverballin edellä. Seuraavan kerran JoPS pelaa juhannuksen jälkeisellä viikolla torstaina, jolloin joukkue päättää kevätkierroksensa Kingsin vieraana Kuopiossa.

JoPS: Paavo Jarva; Henri Pupaza, Antti Korhonen, Iiro Pitkänen, Jussi Reijonen; Jarno Ruisniemi, Iiro-Pekka Naakka, Kalle Kajander; Joni Osmoviita (58. Timo Voutilainen), Erkka Partanen (68. Markus Kuivalainen), Miika Nevalainen (70. Sami Partanen)

Seuraava edustusjoukkueen ottelu


Vuoden 2023 sarja on päättynyt.

Sarjataulukko


Miesten Vitonen - Itä 2023 - A3

Joukkue

O

V

T

H

Maalit

P

OuPa14101371-1731
Keltik Ak.1492359-2329
Hurtat1473455-3524
JoPS1473437-2824
LehPa/31471643-3122
Riverball1453626-4218
JuPS1432922-6611
Keltik/214011310-811