Täysi pistepotti syyskierroksen avauksesta - JIlves kaatui 4-1

2.8.2015 17:50

JoPS saalisti kauden toisen voittonsa sunnuntaina, kun joukkue isännöi Jämsänkosken Ilvestä syyskierroksen avanneessa kamppailussa. Ottelun loppulukemat 4-1 (1-1) ehkä hieman mairittelevat kotijoukkuetta, mutta joka tapauksessa tärkeät pisteet maistuivat sarjan hänniltä ylöspäin pyrkivälle JoPSille.

JoPS nousi voittonsa ansiosta 10 sarjapisteeseen ja on hieman myöhemmin syksyn pelinsä aloittaneena ja vähemmän otteluita pelanneena mukavalla iskuetäisyydellä sarjan keskikastin joukkueisiin. Kotijoukkueen pallollinen pelaaminen ei tänäänkään ollut huippuluokkaa, mutta ainakin asenteen puolesta joukkueen pelaaminen on ollut ryhdikkäämpää niin kevään viimeisissä otteluissa kuin tänäänkin.

JoPS sai otteluun parhaan mahdollisen alun, kun joukkue siirtyi 1-0-johtoon jo 7. minuutiilla. JoPS sai maalille aikaan mylläkäin, jonka päätteeksi pallo lipui lopulta JIlveksen maalivahdin Jani Järven kautta omaan maaliin.

Hieman uneliaasti kamppailuun lähtenyt JIlves sai jakson edetessä paremmin juonesta kiinni ja pyrki suoraviivaisesti syötönkatkojen jälkeen vastahyökkäyksiin. Varsinkin vasemmalta laidalta pyrähdellyt Tero Talvinen aiheutti nopeudellaan harmaita hiuksia JoPS-puolustukselle. Lopulta mies onnistui, kun Talvinen pääsi tuikkaamaan pelin tasoihin 34. minuutilla.

Pisteet eivät jääneet missään nimessä helpolla Joensuuhun, sillä varsinkin toisen jakson alussa JIlves painoi voimakkaasti peliä JoPSin päätyyn. JoPS-puolustus kuitenkin kesti takaiskuitta tänään erinomaisesti pelanneet maalivahti Paavo Jarvan johdolla

Vaihdosta peliin tullut Markus Kuivalainen toi rutkasti lisävirtaa JoPSin hyökkäyspeliin ja pitkälti hänen ansiostaan JoPS sai tärkeän johtomaalin. Kuivalainen taisteli pallon Kalle Kajanderin jalkaan, joka keskitti takatolpalle hiipineelle Erkka Partaselle, joka siirsi helposti JoPSin 2-1-johtoon.

JIlves sai loistopaikan tasoitukseen noin 5 minuuttia ennen täyttä aikaa. Vierasjoukkueen hyökkääjä pelattiin loistopaikkaan noin 10 metrin päähän maalista, mutta Paavo Jarva selvitti täpärän tilanteen upealla refleksitorjunnallaan.

Ottelun ratkaisu nähtiin vain hetkeä myöhemmin. Jaakko Reponen pääsi koettamaan vapaapotkua rangaistusalueen tuntumasta. Vieraiden maalivahti Järvi jäi pahasti muurin taakse ja Reposen laukaus livahti helpohkosti muurin vierestä ja Järven kainalon alta verkkoon. Reponen kaunisteli lukemia vielä lisäajalla, kun mies haistoi vieraiden puolustuksen uinahduksen ja tuikkasi loppulukemat läpiajosta.

JoPSin päävalmentaja Juha Maaranen näki joukkueensa ansainneen voiton, mutta myönsi, että myös vierailla oli omat paikkansa.

- "Pate" oli loistava tänään. Varmaa pelaamista ja todellinen huipputorjunta 2-1-tilanteessa 5 minuuttia ennen loppua, Maaranen kehui maalivahtiaan.

Maaranen antoi tunnustusta myös joukkueen kokeneelle kaartille. Jaakko Reponen nousi loppuhetkillä varsin isoon rooliin kahdella maalillaan.

- "Jasu" ja Hans (Ekroos) ovat näköjään tehneet tauon aikana muutakin kuin lomailleet. Tulevat olemaan tärkeässä roolissa loppukauden aikana, Maaranen virnisti.

JoPSin kausi jatkuu kotikentällä tulevana perjantaina. Sarja-avauksessa 3-3-tasapeliin päättyneessä ottelussa kohdattu FC Villiketut vierailee Keskuskentän nurmella klo 19.00 alkavassa ottelussa.

Seuraava edustusjoukkueen ottelu


Vuoden 2023 sarja on päättynyt.

Sarjataulukko


Miesten Vitonen - Itä 2023 - A3

Joukkue

O

V

T

H

Maalit

P

OuPa14101371-1731
Keltik Ak.1492359-2329
Hurtat1473455-3524
JoPS1473437-2824
LehPa/31471643-3122
Riverball1453626-4218
JuPS1432922-6611
Keltik/214011310-811